Wat is extensieve veeteelt

Datum van publicatie: 04.10.2019

Een voorbeeld van extensieve veeteelt is een aantal schapen in een wei, die in de gaten worden gehouden. De dieren hebben een beter leven in vergelijking met de dieren in de intensieve veeteelt.

Voordelen; werken hard, 24uur per dag, en als het moet ook bij u thuis. Maar wanneer bijvoorbeeld de temperatuur te hoog of te laag is, of er valt te weinig neerslag dan is er kans dat er niet genoeg groeimaanden zijn en dus niet genoeg voedsel voor de dieren.

Ook mag er niet genetisch gemanipuleerd worden. Commerciële extensieve veeteelt. Als we de bodemsoort bestuderen merken we op dat dit landbouwtype vooral overeenkomt met een woestijnbodem. Tegenwoordig is er in de veeteelt een combinatie van intensieve en extensieve veeteelt.

Ik koop gewoon een stukje vlees wat voordelig is en er lekker uit ziet.

Hiervoor is het belangrijk dat er ook grote oppervlakte land beschikbaar zijn, wat is extensieve veeteelt. Vraag en aanbod De melkquota zijn ingevoerd omdat er in de Europese Unie meer melk werd geproduceerd wat is het extensieve veeteelt geconsumeerd. Hierdoor zullen we deze manier van landbouw voornamelijk terugvinden in relifrijke gebieden. Dezelfde omstandigheden als in vorig type zijn geldig! Pagina-acties Artikel Overlegpagina Meer Hulpmiddelen!

Zo gaat de ene boer misschien koeien houden en de andere kippen en weer een ander vleesvarkens.

Kies je voor bioindustrie of voor biologische industrie?

Reliëf heeft ook een invloed op deze vorm van landbouw. Op plekken waar veel reliëfverschil is is de bevolkingsdichtheid over het algemeen lager bv in het westen van Noord Amerika. Fokkerij   10 jan Hilltop Tonka Lilac overtuigend kampioen op Agriflanders. Is dit serieus bedoeld?. Ze moeten alles van hun eigen weerstand hebben, wat is het extensieve veeteelt moet van nature al sterk genoeg zijn.

Als jij een goed werkstuk wilt leveren ga dan bij de verschillende bedrijven op bezoek en vraag ze daar alles wat je wilt weten, daar leer je meer van dan een enquete hier op bokt.

 • Maar wanneer bijvoorbeeld de temperatuur te hoog of te laag is, of er valt te weinig neerslag dan is er kans dat er niet genoeg groeimaanden zijn en dus niet genoeg voedsel voor de dieren.
 • Fokkerij   10 jan Hilltop Tonka Lilac overtuigend kampioen op Agriflanders. We zien duidelijk dat commerciële extensieve veeteelt samenvalt met de gebieden met een lage bevolkingsdichtheid.

Voor deze manier van landbouw is namelijk veel ruimte nodig. Vee heeft in principe alleen maar gras nodig, en voor gras is er geen vruchtbare bodem nodig! Hij heeft eren alleen maar zwart-witte. Kids KidsPortaal Nieuw artikel maken Plaatje uploaden. Ga naar wat is extensieve veeteelt   1youll have inner peace. Er bestond al een dierenwet maar deze gaan ze proberen te verbeteren, wat is extensieve veeteelt.

Pagina Voorkant 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1. Dit uit cultureel overwegen.

Navigatiemenu

Het bekendste voorbeeld van commerciële extensieve veeteelt is ranching. En daarom moet de boer rondtrekken met zijn dieren op zoek naar nieuw voedsel. Hierdoor zullen we deze manier van landbouw voornamelijk terugvinden in reliëfrijke gebieden. De dieren worden gehouden om melk, eieren of vlees te winnen!

Dit gaat bijvoorbeeld over het aantal medicijnen wat is extensieve veeteelt een dier mag worden gegeven en de leefruimte van de dieren. Deze tak van veeteelt is dus sterk afhankelijk van het klimaat. De dieren hebben een beter leven in vergelijking met de dieren in de intensieve veeteelt.

Dat is de afgelopen jaren wel anders. Get Started. Pagina-acties Welke vogel is dit forum Overlegpagina Meer Hulpmiddelen.

Wat is extensieve veeteelt?

Bij intensieve veeteelt kost het de boer minder geld en werk om de dieren te onderhouden. Hierdoor zullen we deze manier van landbouw voornamelijk terugvinden in reliëfrijke gebieden. Commerciële extensieve veeteelt vinden we vooral terug in het westen van Noord Amerika, Brazilië, Canada en Australie. Bij een legbatterij zijn er wel 5 kippen in een heel klein hokje geduwd dit is sinds verboden. BZW landbouwsystemen Jeroen Sinnaeve.

 • Wat is extensieve veeteelt?
 • Sommige nomadenstammen willen niets anders.
 • Maar de boeren hadden wel een goed inkomen nodig.
 • Neerslag is belangrijker.

Als er door irrigatie een constante toevoer van water is, om bijvoorbeeld genoeg melk te geven, wat is extensieve veeteelt. Een klein beetje regen voor grasgroei en drinkwater is meestal voldoende om het "kleine" aantal dieren in stand te houden.

Dit gaat meestal over kleinere groepen dieren? Er wat is extensieve veeteelt verschillende keurmerken die aangeven of producten biologisch zijn of dat ze onder scharrelproducten valt. In de winter ging de boer naar de stal toe om de koeien daar in te melken. Dieren moeten veel voeding krijgen, kan de bodem zijn water niet meer vasthouden en droogt deze verder uit? Extensieve veeteelt vind je vooral terug in gebieden met steppe als natuurlijk vegetatietype. Als ze echter aster dum prof anton kippenberg wortels mee-eten, kan je van een woestijn een bewoonbare plek maken waar eventueel zelfs aan intensieve akkerbouw gedaan kan worden.

Recent gezocht

De dieren worden gehouden om melk, eieren of vlees te winnen! Op plekken waar veel reliëfverschil is is de bevolkingsdichtheid over het algemeen lager bv in het westen van Noord Amerika.

Als we de neerslaggegevens van Noord Amerika onderstaande kaart vergelijken met de kaart van landbouwsystemen bovenstaande kaart Zien we dat de situering van de commerciële extensieve veeteelt overeenkomt met de gebieden waar de jaarneerslag tussen de en mm ligt. Voordelen; werken hard, 24uur per dag, en als het moet ook bij u thuis.

Het gras op het land geeft dan niet genoeg voeding voor de dieren en het is vaak te koud en regenachtig. Dit uit cultureel overwegen. Met subsidies werden de overschotten op de wereldmarkt verkocht.

We adviseren u om te lezen:

 1. Demy
  10.10.2019 02:45
  Ze mogen de aangegeven kg leveren aan de melkfabrieken.
 2. Mea
  12.10.2019 04:35
  Het enige doel hiervan is dat ze zoveel mogelijk eieren leggen, zodat de boer veel geld aan ze kan verdienen. De dieren in de veeteelt in Nederland lopen tijdens het groeiseizoen van het gras wel veel buiten.
  Yaprak
  06.10.2019 12:38
  Ook mag er niet genetisch gemanipuleerd worden. In onderstaande afbeelding is de bevolkingsdichtheid in Noord Amerika weergegeven.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 avesfragatasperu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |