Extra aflossen aflossingsvrije hypotheek berekenen

Datum van publicatie: 04.10.2019

Extra storten Voor spaar- en beleggingshypotheken Lees meer. Beoordeling: 8. Vanaf is de hypotheekrente alleen nog aftrekbaar als er tenminste annuïtair wordt afgelost, zoals bij een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek.

Andere voordelen van tussentijds aflossen zijn: Voor een lagere hypotheek, betaal je ook lagere maandlasten. Je ontvangt van ons altijd een uitleg bij de berekening van de vergoeding voor het aanpassen van je hypotheekrente. Wat zijn de kosten van extra aflossen? Nu extra aflossen. Dat is dus de vergelijkingsrente gedeeld door Een vervroegde aflossing kun je namelijk niet terugdraaien. We hebben namelijk een vaste betaaltermijn voor de rente met je afgesproken, bijvoorbeeld maandelijks.

U lost dan af met eigen geld, zoals een dertiende maand of een erfenis. In ons rekenvoorbeeld ligt de restantlooptijd tussen de 2 jaar en 3 jaar. Deze bepalen we door te kijken naar de rentevaste periodes die er net onder en boven zitten: de dichtstbijzijnde restantlooptijden extra aflossen aflossingsvrije hypotheek berekenen je rentecontract!

Extra sparen of beleggen is soms wel mogelijk.

Daarom is het verstandig om vóór dat je het geld overmaakt, je te verdiepen in de voorwaarden van je hypotheek.
 • Naast je hypotheek aflossen en sparen zijn er ook nog andere mogelijkheden die fiscaal aantrekkelijk kunnen zijn. Daarom berekenen we de uiteindelijke vergoeding die je ons betaalt met de standaard formule voor de 'netto contante waarde'.
 • Ook houden we rekening met de toekomstige contractuele premie of inleg bij de berekening van de vergoeding.

Bereken zelf de hoogte van de vergoeding

Het verschil tussen de rente die je nu betaalt en de vergelijkingsrente zijn de rente-inkomsten die wij als bank mislopen. De maandlasten en totale hypotheeklasten worden direct berekend als u de gegevens invult. Service en Contact Zelf regelen Contact Afspraak. Met extra aflossen verlaag je jouw hypotheekschuld en dat willen we natuurlijk uiteindelijk allemaal. Het lijkt erop dat er geen JavaScript is ingeschakeld bij uw browser.

De spaarrentes stellen momenteel weinig voor en extra aflossen op je hypotheek geeft een goed gevoel. Tip: houd spaargeld achter de hand!

 • Naar de online agenda. De hypotheekadviseurs van Financiële Meesters spreken graag alle mogelijkheden met je door!
 • Wil je de rente middelen of oversluiten naar de actuele hypotheekrente?

Of als u tijdelijk minder werkt. Nu betaal je het bedrag echter in n keer vooruit. Wanneer wilt u stoppen met het aflossen. Alle berichten, WOZ-waarde van de woning, extra aflossen aflossingsvrije hypotheek berekenen. Selecteer het door u gewenste hypotheek bedrag, marktontwikkelingen en publicaties vind je hier, TWINHmiddelen (voor integrale projecten en het Waddenfonds (potentieel voor Lage Oude Veer en Wieringen), gaat u ervan uit dat alles bij het oude blijft en dat is pertinent niet het geval, one does not simply meme builder takken breken.

Wanneer wel extra aflossen?

Aflossen is bij deze hypotheekvormen daarom meestal niet aan te raden. Mogelijk vervalt de renteopslag op je hypotheek, zodat je in een lagere risicoklasse terecht komt en je hypotheekrente daalt.

Met deze berekening kunt u zelf berekenen hoe u uw aflossingsvrije hypotheek geleidelijk gedeeltelijk of helemaal kunt aflossen door iedere maand wat geld aan te besteden.

Veelgestelde vragen over extra aflossen Wat kost extra aflossen. Dit noemen we de 'naast betere rente'. Bij een bank- spaarhypotheek kun je ook extra aflossen. De hypotheekadviseurs van Financile Meesters spreken graag alle mogelijkheden met je door. Bekijk goed wat in jouw situatie verstandig is.

Extra storten Voor spaar- en beleggingshypotheken Lees meer.

Wanneer is het vervroegd aflossen van je hypotheek niet aan te raden?

Verder kunt bij lineaire, annuitaire en aflossingsvrije hypotheken de hypotheeklasten berekenen met tussentijdse aflossingen. Minder spaargeld voor onverwachte uitgaven Minder hypotheekrenteaftrek Bij verhuizen kans op grotere eigenwoningreserve en kans op verlies overgangsrecht Kan fiscaal nadelig zijn voor een spaar- of beleggingshypotheek Soms levert een andere investering meer op. Selecteer het door u gewenste hypotheek bedrag, WOZ-waarde van de woning, de hypotheekvorm , het startjaar van de hypotheek, de looptijd en de hypotheekrente.

Boetevrij aflossen op je hypotheek kan namelijk niet altijd. Wanneer je andere leningen of kredieten met een hoger rentepercentage hebt, kun je deze beter eerst aflossen.

 • Bij Florius kunt u extra aflossen zonder dat u daarvoor een vergoeding betaalt, als u dat uit eigen middelen doet.
 • Stap 4: vergoeding berekenen op basis van de netto contante waarde Je betaalt de rente die wij over de toekomstige betaaltermijnen mislopen in één keer terug.
 • Zelf regelen Contact Chat.
 • In welke situatie zit jij?

Toggle navigation. Hypotheek berekenen resultaat, extra aflossen aflossingsvrije hypotheek berekenen. Daarom gebruiken wij voor het berekenen van de uiteindelijke vergoeding de standaard formule van de netto contante waarde-berekening. Naam van de vestiging Wijzig vestiging. De Hypotheekshop heeft altijd een passend advies. Ook als je  werkloos of arbeidsongeschikt wordt en je inkomen achteruit gaat, is het fijn als je een bedrag paraat hebt.

Wij kijken ook of dat op andere manieren kan, waardoor u sneller aflost.

Berekenen hypotheek maandlasten - algemeen

In de hypotheekvoorwaarden vind je in welke gevallen boetevrij aflossen mogelijk is. Totaal Hypotheek 1 Hypotheek 2 Hypotheek 3. Voor de jaren vanaf worden de belastingschalen en regels van gebruikt bij de hypotheek berekeningen, waarbij er is rekening gehouden met de jaarlijkse 3 procent hypotheekrenteaftrek vermindering voor de hoogste belastingschaal.

Hierdoor kun je soms flink besparen op je energielasten en verhoog je vaak de waarde van je huis.

Wat anderen vinden:. Veelgestelde vragen over extra aflossen Wat kost extra aflossen. Lees meer.

We adviseren u om te lezen:

 1. Nola
  12.10.2019 17:48
  Dit kan al vanaf EUR 25 per maand.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 avesfragatasperu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |