Wilde planten in nederland

Datum van publicatie: 04.10.2019

Hiermee kun je terug en verder bladeren, op volgorde van wetenschappelijke naam. Voorwaarde daarbij is wel dat er nog geschikte groeiplaatsen zijn.

Er zijn al soorten en vari√ęteiten die zo zeldzaam zijn dat het verzamelen van zaden kan resulteren in het nog verder uitdunnen van de populatie. De hoge planten vallen ook op door hun groei in groepen. Net zoals voor het zaagblad, de zomerschroeforchis en het gevlekt biggenkruid.

Het zoeken op naam binnen de Flora van Nederland gaat op een eenvoudige wijze. Gesteelde zannichellia. Video's zoeken.

In andere talen Koppelingen toevoegen? Ambrosia De naam Ambrosia roept wellicht associaties op met het begrip Ambrozijn. Het zoeken op naam binnen de Flora van Nederland gaat op een eenvoudige wijze, wilde planten in nederland. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, bleven beperkt tot vennen en grachten.

Dichtbloemige kruidkers.

Navigatiemenu

Voor elke bloem heb ik een eigen pagina gemaakt met een aantal foto's en een korte beschrijving van de kenmerken. Geschubde mannetjesvaren.

Meer dan Ook planten met een naam die uit twee delen bestaat kunt u op verschillende plekken binnen het alfabetisch zoeken vinden. Veel bezochte planten op Flora van Nederland.

 • Geel vogelpootje. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.
 • Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Stijve dravik.

Gesteeld sterrenkroos. Drijvende waterranonkel. Bekijk onze plantengemeenschappen. Kruipende moerasweegbree? Kiemkracht bewaren Dat veilig stellen van zaden is overigens niet zomaar een kwestie van verzamelen, in een koelcel stoppen en opkweken als je de planten wil terughalen. Bonte gele dovenetel.

De composietenfamilie is in 6 groepen verdeeld:

Ik ben er zelf heel tevreden over, ik hoop jullie ook. Geel vogelpootje. Hiermee kun je terug en verder bladeren, op volgorde van wetenschappelijke naam. Grijze mosterd.

Ik voeg regelmatig nieuwe bloemen toe? Bonte luzerne. Beklierde duizendknoop, wilde planten in nederland. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Degenen die mijn site vaker bezoeken, zullen gezien hebben dat de layout is vernieuwd; de opzet is lichter en ruimer. Stijve dravik.

Het doel van de zadencollectie

Ik ben er zelf heel tevreden over, ik hoop jullie ook. Grote muur. De hoge planten vallen ook op door hun groei in groepen. Meer weten?

Voor uitleg van deze begrippen klik hier. Afghaanse duizendknoop, wilde planten in nederland. Veel bezochte planten op Flora van Nederland. Zoeken op kleur De kleur van bloemen kan heel verscheiden zijn! De gele dicht op elkaar staande op knoopjes lijkende hoofdjes met alleen buisvormige bloemen vallen boven in de tuilvormige bloeiwijze van Boerenwormkruid direct op. Smalle aster. Plantengemeenschappen vormen de bouwstenen van onze landschappen en zijn een blauwdruk van allerlei onderliggende factoren zoals waterhuishouding, bodem, zou kunnen de kleine vliegende schepselen krijgen een slechte rap als eng.

Kiemkracht bewaren

Want als je nog zaden hebt, kun je die planten weer uitzaaien. Stijf vergeet-mij-nietje. Bekijk onze plantengemeenschappen. Geschubde mannetjesvaren.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 feb om. Welriekende ganzenvoet. Vanaf de desktopversie kun je op een aantal pagina's switchen naar de mobiele versie.

We adviseren u om te lezen:

 1. Elly
  09.10.2019 10:03
  Viltige basterdwederik. Vertakte paardenstaart.
 2. Tomas
  08.10.2019 12:13
  Van de meer dan soorten wilde planten in Nederland is ongeveer een derde met uitsterven bedreigd. Boerenwormkruid De gele dicht op elkaar staande op knoopjes lijkende hoofdjes met alleen buisvormige bloemen vallen boven in de tuilvormige bloeiwijze van Boerenwormkruid direct op.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 avesfragatasperu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |