Wat kan ik zelf doen tegen diarree

Datum van publicatie: 05.10.2019

Behandeling Medicijnen Wanneer bellen Meer informatie. De volgende voedingsadviezen kunnen helpen om verstopping tegen te gaan:.

Reizigersdiarree is vervelend, maar gaat meestal in 3 tot 4 dagen vanzelf over. Mijn moeder maakte altijd een beschuitje klaar met geraspte appel, klein beetje suiker erover strooien en wat kaneel. Daarnaast geven we extra adviezen gericht op diarree. Alleen gewone cola. Behandeling Behandeling van reizigersdiarree Uitdroging moet worden voorkomen: Zorg ervoor dat u extra veel drinkt: water, thee, bouillon en vruchtensap.

Ook kunnen hierdoor tekorten ontstaan aan bepaalde voedingsstoffen. Drinken is extra belangrijk als je ook overgeeft.

De veroorzaker van acute diarree soms een bacterie of parasiet moet juist via de ontlasting de darm verlaten. Dit zit met name in zogenaamd gezonde multivitaminedrankjes. Neem contact op met uw huisarts in deze situaties: U gaat zich suf voelen, begint in de war te raken of denkt dat u gaat flauwvallen.

Eet elke dag een handje noten Elke dag een handje ongezouten noten is goed voor de gezondheid. Drink of gebruik liever water uit verzegelde flessen of gekookt water. Het belang van spelen met je hond maandag 19 augustus, wat kan ik zelf doen tegen diarree.

Nieuwsbrief

Neem bij voorkeur een groot, vezelrijk ontbijt. Neemt u te veel loperamide, dan kunt u verstopping krijgen. Ijzer-oxidatie maakt de appel bruin, geen bacteriën, het spijt me maar dit is echt onzin.

In Nederland komen jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen gevallen voor van acute diarree, veroorzaakt door virussen of bacteriën. Genoeg vezels eten  Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. Neem dan contact op met uw huisarts of een arts in het land waar u bent. Zo helpen wij en onze partners jou om makkelijk te winkelen.

 • Soms is een virus of parasiet de oorzaak.
 • Zware maaltijden verhogen de druk in de maag en vette maaltijden blijven langer in de maag. Miel Bregman.

Help bij mij altijd heel goed. Verder zijn onderstaande tips en adviezen belangrijk. Neemt u te veel loperamide, dan kunt u verstopping krijgen. Drink geen kraanwater en poets er ook je tanden niet mee. Het advies om bij diarree alleen beschuit met slappe thee te gebruiken is achterhaald. Drink veel om uitdroging te voorkomen.

Gezondheidseffecten

Drink in ieder geval mineraalrijke vloeistoffen zoals water, thee, frisdrank en ontvette bouillon. Het wordt gebruikt bij waterdunne diarree en braken overgeven.

ORS is een oplossing van mineralen en suikers in water. Ook voor geneesmiddelen die je zonder recept koopt, raden we aan te laten controleren of ze samengaan met eventuele andere geneesmiddelen die je al gebruikt.

Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen, maar de darm wordt even wat rustiger. Bij diarree heb je 2 tot 3 liter drinken per dag nodig. Ook krijgen peuters soms te weinig vezels of te weinig vet binnen, waardoor het eten te snel door de dikke darm gaat.

Iemand met een darminfectie kan de ziekteverwekkers via de ontlasting op een ander overdragen. Dit is een drinkbare vloeistof om de vochtbalans in het lichaam te herstellen. Er zijn verschillende eliza was here peloponnesos vezels met allemaal andere eigenschappen! U wordt er niet sneller beter van, hierdoor blijft de ontlasting zacht en soepel, wat kan ik zelf doen tegen diarree.

Aanvullend voedingsadvies bij diarree

Vaak is de oorzaak van diarree op vakantie een bacterie en die kan het snelste het lichaam verlaten door diarree. Dan droogt u sneller uit dan anderen.

Meer informatie Wanneer u de website gebruikt zonder uw cookie instellingen aan te passen gaan we er vanuit dat u akkoord bent om alle cookies van de Alphega apotheek website te ontvangen.

Er zijn twee medicijnen die u kunt gebruiken bij diarree: ORS oral rehydration solution Bij hevige diarree kunt u ORS gebruiken om uitdroging te voorkomen. Bekijk tips om meer vezels te eten.

Neem alleen een diarreeremmer op basis van loperamide als het niet anders kan, bijvoorbeeld als je een reisdag hebt of op excursie moet. Diarree gaat meestal binnen 4 tot 7 dagen vanzelf over! Wanneer bellen Meer informatie, wat kan ik zelf doen tegen diarree. Bij acute diarree is het niet verstandig om diarreeremmers te gebruiken zoals loperamide?

Zorg ook bij het baden of douchen dat je geen water binnen krijgt. Je huisarts kan je eventueel ook doorverwijzen naar een ditist.

Daarom heb je na 'verkeerd eten' of een voedselvergiftiging vaak last van diarree. Vezels binden het vocht in de ontlasting en helpen daardoor de diarree te verminderen. Lees meer over peulvruchten en hoe je ze klaar kunt maken.

Besmetting voorkomen

Als je geen zin hebt in eten is dat niet erg. Dan raden we aan om naar je huisarts te gaan. Je hebt binnen de kortste keren warme voeten en weg diaree!

Gebruikt u plaspillen. Werkt heel goed.

We adviseren u om te lezen:

 1. Nasim
  10.10.2019 02:27
  Kijk eens of u veel producten met toegevoegde beta caroteen eet. Ik heb een geweldige tip gekregen van een russische vriendin : gewoon de schil van een granaatappel laten koken in water ongeveer 5 minutjes, beetje laten afkoelen en opdrinken.
 2. Rhiannon
  11.10.2019 09:00
  Meer informatie Maag Lever Darm Stichting. Wat merk ik Wat zijn de verschijnselen bij een darminfectie?
  Manita
  13.10.2019 14:02
  Norit zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen het darmstelsel verlaten waardoor klachten als waterdunne ontlasting en buikkrampen verdwijnen. Maar ook overmatig alcohol gebruik en slechte hygiëne kunnen veroorzakers zijn.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 avesfragatasperu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |